Hand +Voetverzorging

DE BESTE MANI- EN PEDICURE + MEDISCHE VOETVERZORGING

MEDISCHE PEDICURE

Medische pedicure is nodig vanaf je pijn hebt aan de voeten, of ongemakkelijkheden. De term “medisch” maakt een duidelijk onderscheid met de basis voetverzorgingen die enkel de schoonheidsaspecten behandelt.

Dit zijn niet-invasieve technieken. Diep snijden of langdurig herstel is hier dus niet van sprake. We gebruiken professionele producten die een middel zijn voor bepaalde aandoeningen. Medische pedicure wordt aangeraden voor mensen met diabetes.

De  gespecialiseerd voetverzorgster maakt komaf met eeltpitten, eeltplekken, ingegroeide nagels, mycose (schimmel) nagels, kloven en andere pijnlijke aandoeningen.

PEDICURE / VOETVERZORGING

Onze voeten dragen dagelijks het gewicht van het hele lichaam, dit maakt onze basis voetverzorging een absolute must voor iedereen.

Een voetverzorging staat voor basis pedicure, deze zorgt ervoor dat jouw voeten er verzorgd en mooi uitzien. Wat doen we juist? Knippen van de nagels op de correcte manier, ontdoen en/of achteruitduwen van nagelriemen. Nagelwalletjes proper maken omdat er vuil tussen kruipt. Eelt wordt weg geraspt met een eeltrasp, soms gebruiken we hiervoor de freesmachine enkel indien nodig.

MANICURE / HANDVERZORGING

Bij de manicure krijgt u eerst een handbadje, vervolgens worden de nagelriemen achteruitgeduwd en overtollige nagelhuid wordt verwijderd. De nagels worden in de gewenste vorm gevijld, en de velletjes worden weggeknipt. De nagels worden gepolierd zodat ze weer mooi glanzen. Er wordt nagelolie aangebracht op de nagels en ten slotte wordt er handcrème op de volledige handen gemasseerd. Hierna kunnen de nagels eventueel gelakt worden in een mooi kleurtje naar keuze.

OPTIE PARAFFINE

Een badje met warme paraffine waar de handen/voeten een aantal keer ingestoken worden. Zo ontstaat er een laagje paraffine op de handen/voeten, die deze warm houden. Dit is heel hydraterend voor de handen/voeten, heel goed voor bv kloven en droogte,.. Na de inwerking wordt de paraffine afgenomen, waarna de handen/voeten zijdezacht aanvoelen.